Wednesday, June 14, 2006

Βιβλιόφιλοι και βιβλιοφάγοι


-Διάβασα ότι μέσα στο τριήμερο πάνω από 200.000 βιβλιόφιλοι πέρασαν από το Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης παρόλες τις βροχές και το κρύο, σε αντίθεση με τους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου που κατά τον Μπάμπη Μπαρμπουνάκη ήταν μόνο τρεις χιλιάδες, αν και θεωρήθηκε πολύ επιτυχημένη. Ακόμη διάβασα ότι οι πωλήσεις βιβλίων στο φεστιβάλ αυξήθηκαν από πέρσι κατά 20%. Τριάντα χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, οκτώ χιλιάδες νέοι τίτλοι, η παραγωγή καλά κρατεί. Το καλοκαιράκι να ΄ναι καλά με τις παραλίες του και θα ανταμείψει τους κόπους των συγγραφέων. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουνίου και σίγουρα όποιος πάει θα συναντήσει και κάποιον από τους 50 καλεσμένους συγγραφείς για να του υπογράψει βιβλίο.
-Στους αμετανόητους λάτρεις του Κώστα Καρυωτάκη προτείνω να ψάξουν να βρουν στα βιβλιοπωλεία, διότι δεν το έχω δει να υπάρχει στα περίπτερα, το τετραμηνιαίο περιοδικό "Κ" με εκτενές αφιέρωμα στον αυτόχειρα ποιητή που επιμελήθηκε ο Κώστας Παπαγεωργίου και γράφουν επίσης ο Αλέξης Ζήρας, ο Γιάννης Κοντός, η Τιτίκα Δημητρούλια κ.α. Το περιοδικό εκδίδεται από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και αν δεν το βρείτε τηλεφωνείστε στο 2103806305. Συμπεριλαμβάνει επίσης για όσους "βιβλιοφάγους" δεν ενδιαφέρονται για "εύπεπτη" λογοτεχνία ενδιαφέροντα κριτικά σημειώματα για την νέα ποιητική συλλογή του Γιάννη Βαρβέρη "Πεταμένα Λεφτά", το νέο βιβλίο του Γιώργου Βέη "Με τις Μογγόλες", τη νέα συλλογή διηγημάτων της Λείας Βιτάλη "Σκοτεινές Μητέρες" και της Ελένης Λαδιά "Ο Μαύρος Ερμής". Τις επόμενες μέρες θα κάνω κάποιες πιο "ελαφριές" προτάσεις.

6 Comments:

Blogger So_Far said...

Καλησπέρα και καλή αρχή στο blogging!

8:43 pm  
Blogger bibliofagos said...

Καλησπέρα και ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω να προσθέσω κάτι από το πάθος μου για τη λογοτεχνία σ' αυτό το blog. Η συμπαράσταση και οι ευχές δεκτές. Βρήκαμε ήδη ένα σημείο επαφής με τον Ραπτόπουλο πρόσεξα.

10:24 pm  
Blogger reader's-diggest said...

@bibliofagos
Τις ευχές μου στις έχω δώσει ήδη σε άλλο χώρο αλλά για το ’’τυπικό’’ της υπόθεσης τις καταθέτω και εδώ. Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια...

8:59 pm  
Blogger reader's-diggest said...

This comment has been removed by a blog administrator.

8:59 pm  
Blogger bibliofagos said...

@ reader's diggest
Ευχαριστώ και πάλι. Ακόμα είναι νωρίς και έχω κουράγιο. Χρόνο πολύ δεν έχω και ίσως θέλει μεγάλη αφωσίωση. Αλλά η ευχή με προϊδεάζει για δυσκολίες. Θα δούμε.

8:18 pm  
Anonymous eagle said...

Καλημέρα σας! ειναι σίγουρο οτι η ενασχόληση με τη λογοτεχνεία όπως και με τα δρώμενα γυρω απο αυτή ενέχει δυσκολίες...όπως καθε τι που δεν γίνεται με ένα κλικ!!!υπάρχουν όμως μερικοί ρομαντικοί ...ενας απο αυτούς και εσύ! καλή αρχή λοιπόν!... όσο για το περιοδικό "Κ" όντως μόνο στα βιβλοπωλεία...Την τελευταία φορα το είχα πάρει απο τη βιβλιόαση...δεν το είχαν στις λίστες τους, αλλα το ζήτησα και το έφεραν άμεσα...
http://www.biblioasi.gr
Και πάλι καλη αρχή και καλό κουράγιο...άλλωστε...κόποις κτώνται!!!

1:31 pm  

Post a Comment

<< Home

Free Web Site Counter
Site Counter